voorbereiding

Door onderstaande vragen kunt u zich voorbereiden op het homeopathisch consult. Hoe beter u bent voorbereid, des te beter zal het resultaat van de behandeling zijn. Neem de tijd voor de volgende vragen en maak gerust aantekeningen om tijdens het consult niets te vergeten.

Wilt u uw klachten zo nauwkeurig mogelijk beschrijven? Bijvoorbeeld: Wanneer zijn ze begonnen? Wat voelt u precies? Wanneer heeft u last? Welke invloeden maken de klachten erger of minder?

Maak een overzicht van de ziekten en klachten die u vroeger gehad heeft. Eerdere behandelingen, zoals operaties en medicijnen geven aanvullende informatie.

Ook verschijnselen zoals wratten, kloven, nagelĀ­bijten zijn bruikbaar voor de homeopathische arts.

Hoe werkt uw gestel? Denk daarbij aan ontlasting, urinelozing, transpiratie, temperatuurregeling, seksuele functies en slaap.

Heeft u voorkeur voor of afkeer van bepaalde voedingsmiddelen? Krijgt u klachten door voedingsmiddelen?

Uw karakter, uw reactie op verdriet, boosheid, alleen zijn e.d., en uw speciale gevoeligheden zijn belangrijke gegevens.

Het kan zijn dat u onverklaarbare of merkwaardige verschijnselen of gevoelens heeft. Ieder mens heeft zijn eigenaardigheden. Dit soort gegevens is toch zeer belangrijk voor de keuze van het homeopathisch geneesmiddel. Aarzel daarom niet om dergelijke zaken ook te vertellen.

Met behulp van dit soort vragen zoekt de homeopathische arts naar alles wat een mens als individu typeert. Ieder mens is anders. Een homeopathisch geneesmiddel past bij een mens zoals een sleutel in een slot past en activeert het hele gestel om beter te werken.

Uw verhaal is daarom van onschatbare waarde.

De homeopathische arts kijkt niet zozeer naar de organen afzonderlijk als wel naar het totale functioneren van de mens, inclusief zijn geestelijk functioneren.

Het succes van uw behandeling hangt af van onze gezamenlijke inspanning.

Zie ook Algemene Informatie en de Praktische informatie